Lilypie Expecting a baby Ticker

27 oktober 2006

Excuus voor emoties

Onze vakantie in Turkije was heerlijk, maar op de een of andere manier erg anders dan anders... Zou dat aan de hormonen en alle veranderingen komen? Door misselijkheid (gelukkig niet overgeven) en vermoeidheid hadden we een 'aangepast' programma. Tijdens andere vakanties gingen we vaak om de dag wel op excursie. De andere dagen lagen we lekker aan het zwembad. Dit jaar bestond echter voornamelijk uit zwembadbezoekjes. Een echte relaxvakantie dus: Tegen een uurtje of 9 opstaan, ontbijten, eten laten zakken, 10 baantjes zwemmen, half uurtje aquarobic, opdrogen, lunchen, luieren/slapen/lezen bij het zwembad, douchen, dineren, potje kaarten en slapen! En we zijn twee keer naar de Hamam geweest!
Naast al deze 'ontspanningsoefeningen' werd ik gekweld door helse hormonen. Wat een rotdingen! Ik zat mezelf, en voor mijn gevoel ook de anderen gigantisch in de weg. Mopperen, irritaties, huilen en lachen passeerde den revue. Op één avond had ik wel een half uur de slappe lach! Dat was lang geleden. Johan verzocht nog of ik die lachbui niet wat meer over de vakantie kon verdelen, haha!
Naast de hormonen had ik nog een heel klein obstakel. Ik mocht niet alles eten en dat is toch wel een ramp! Er viel veel af: rauwe producten (denk aan rauwkost en dat is er veel in Turkije!), eten waar kaas in verwerkt was, geschild fruit, schepijs... Dan blijft er in zo'n all-inclusive-gebeuren niet veel over. Mijn keuzemenu bestond twee keer per dag uit een assortiment van: soep, brood, patat, pasta met rode saus, kip, rijst, erg lang doorgekookte groeten en sinaasappels. Nu weet ik dat de kindertjes in Afrika er heel erg blij mee zouden zijn, maar ik had er na een week al schoon genoeg van! Ik snakte naar een hollandse pot, sla, fruit en een heerlijk schepijsje! Bij thuiskomst heb ik me dan ook meteen op de zuurkool gestord. Ook de hele week erna hebben we helemaal Hollands gegeten: spinazie, bieten, stamppot andijvie, gehaktballen, sla... Hmmm: oost west, thuis toch het best!

2 Reacties:

At 28 oktober 2006 om 12:02, Anonymous Anoniem schreef...

Maar, maar, maar! Nu ben ik niet zwanger hè, maar een van mijn beste vriendinnetjes mag binnenkort bevallen (ook leuk; de gewaarwordign bij de vriendin dat ze niet alleen zwanger was, maar ook moest bevallen!) en die mocht ook niet alles eten, maar schepijs?! Rauwkost?! Geschild fruit?! Of is dat alleen daar niet omdat t nog niet zo'n ehm... geciviliseerd land is?!

Overigens zijn de meeste kazen hier in Nederland goed om te eten, ook als zwangere. De bepaalde bacterie zit in alleen in kazen in La France of heeeele speciale kazen. Vriendin heeft t in de hete terrassenzomer nagevraagd want we hebben veeeeeeel salade gegeten van de zomer.

Ik vind trouwens dat je leuk schrijft!

 
At 29 oktober 2006 om 19:33, Blogger Au3 schreef...

Dank je! Dat ik in Turkije niet veel mocht eten, komt doordat het water door ons hygiënische Nederlanders niet te consumeren is. In schepijs kan dat water verwerkt zijn en rauwkost en fruit kan afgespoeld zijn door dat water. Vandaar. Niet zwangeren en zwangeren moeten dan hooguit veelvuldig toileteren en lopen in het ergste geval een virus op. Geen ramp voor volwassenen, maar het kan wel schadelijk zijn voor het (ongeboren)kind. Vandaar...

 

Een reactie posten

<< Home